---

TERVEYSPALVELUT MEHILÄISESTÄ

Ouluntalviuimarit ry ja Urheilu Mehiläinen ovat sopineet yhteistyökumppanuudesta.

Yhteistyön myötä kaikille seurassa harrastaville on mahdollisuus käyttää Urheilu Mehiläisen omaa terveydenhuollon tiimiä ja Mehiläisen kattavaa palveluvalikoimaa. Urheilu Mehiläisen terveydenhuollon tiimi koostuu eri alojen asiantuntijoista ja tukee kaikenikäisten urheilijoiden kokonaisvaltaista terveyttä, hoitaa urheiluvammoja ja sairastumisia sekä varmistaa turvallisen kentille paluun. Mehiläisen kattava palveluvalikoima mahdollistaa kaikkien terveydenhuollon palveluiden saamisen saman katon alta.

 

TÄRKEÄT YHTEYSTIEDOT

Ajanvarauksen voi tehdä ympäri vuorokauden numerosta 010 414 00* tai osoitteesta ajanvaraus.mehilainen.fi. Asiakaspalvelukeskuksemme palvelee joka päivä vuorokauden ympäri.

 

Vapaaehtoisissa vakuutuksissa (yksityiset tapaturma-, sairauskulu-, matka- ja lisenssivakuutukset) maksat käynnit ensin itse ja haet korvauksia jälkikäteen vakuutusyhtiöltäsi, ellei vakuutusyhtiösi ole antanut lupaa lähettää laskua suoraan vakuutusyhtiöön. Voit selvittää tämän omalta vakuutusyhtiöltäsi.

 

OmaMehiläisen Digiklinikka palvelee urheilijoita ja perheenjäseniä ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä ja ilman ajanvarausta. Lataa OmaMehiläinen-applikaatio puhelimeesi omasta sovelluskaupastasi tai käytä osoitteessa oma.mehilainen.fi.

 

*Soitto 010 -alkuisiin numeroihin maksaa (0,084 €/min.). Jonotus on maksullinen. Avomurtumissa tai tapaturmissa, joissa on runsasta verenvuotoa soita aina 112.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu vastaanotolle. Näytä Kela-korttisi. Ilmoita vakuutusyhtiö ja seura. Jos sinulla on valmentajaltasi saatu vakuutustodistus/mobiilivakuutustodistus/pelipassinumero, anna se ilmoittautuessasi. Jos sinulla ei ole vakuutustodistusta/-varmennetta, toiminta se viipymättä toimipisteeseen, jossa asioit. Kerro että kyseessä on urheilutapaturma.

 

Vastaanotto


Kerro vielä vastaanotolla lääkärille, että kyseessä on urheilutapaturma. Tutkimukset, toimenpiteet ja leikkaukset
Kalliimpiin tutkimuksiin ja hoitoihin lääkärisi pyytää maksusitoumuksen vakuutusyhtiöltä. Kassa ja laskutus Poistu aina kassan kautta. Myös silloin, jos käyntisi on tarkoitus laskuttaa vakuutusyhtiöltä. Vakuutuksiin usein liittyy omavastuu, jonka voit maksaa suoraan kassalla. Anna kaikki lääkäriltä saamasi paperit kassalle.

 

OMAMEHILÄINEN JA OMAURHEILU – TUKEA JA ETUJA SINULLE JA SEURALLESI

OmaMehiläinen on Mehiläisen turvallinen ja maksuton palvelu, joka helpottaa sinun ja perheesi terveysasioiden hoitamista ja niin omat kuin sovellukseen liitettyjen perheenjäsentesi terveystiedot ovat jatkuvasti käden ulottuvillasi! OmaMehiläisen kautta käytössäsi on mm. Digiklinikan etävastaanotto, josta saat apua sinun ja perheesi kaikkiin terveyshuoliin ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.
OmaUrheilu on Urheilu Mehiläisen seurakumppaneille ja seuran jäsenille tarkoitettu palvelu, joka helpottaa sinun ja urheiluseurasi asiointia terveyteen liittyvissä kysymyksissä ja tapaturmatilanteissa. Lataa OmaMehiläinen-sovellus älypuhelimeesi tai kirjaudu verkkopalveluun, niin pääset rekisteröitymään OmaUrheiluun. Rekisteröitymällä OmaUrheilu -palveluun ja asioimalla Mehiläisessä kerrytät seuralle maksettavaa tukipottia. Myös Kuopion Reippaan Voimistelijoiden kannattajiksi rekisteröityneiden ystävien ja perheenjäsenten asiointi Mehiläisessä kasvattaa seuran tukipottia. Saat molemmat palvelut käyttöösi lataamalla OmaMehiläinen-applikaation puhelimeesi omasta sovelluskaupastasi. Palveluun tunnistaudutaan ensimmäisellä kerralla verkkopankkitunnuksilla. Vanhempi voi rekisteröidä omaan käyttäjäprofiiliinsa sekä OmaMehiläisessä että OmaUrheilussa lapsen, jolla ei ole omia verkkopankkitunnuksia. Näin myös nuoremmat urheilijat saavat OmaMehiläisen Digiklinikan ja edut käyttöönsä ja voivat kerryttää seuran tukipottia.


VAKUUTUKSET JA MAKSUKÄYTÄNNÖT

Jokaisella seurassa harrastavalla on oltava tapaturmavakuutus. Loukkaantumisen tullen ja hoitoon hakeutuessa on tärkeää tietää, missä vakuutusyhtiössä vakuutuksesi on. Lisäksi on hyvä selvittää, millaista hoitoa vakuutus korvaa ja mitkä ovat oman vakuutusyhtiön toimintatavat. Huomioitavaa on myös se, että tapaturmavakuutus kattaa usein vain akuutit vapaa-ajan tapaturmat. Näihin ei yleensä kuulu rasituksen aiheuttamat vammat eli esimerkiksi kehonosan kipeytyminen harjoittelun aikana tai sen jälkeen.
Aina on mahdollista maksaa käynti ensin itse ja hakea jälkikäteen korvauksia omasta vakuutusyhtiöstä. Kaikki vakuutusyhtiöt tarjoavat kattavasti sekä tapaturmavakuutuksia että sairaskuluvakuutuksia urheilijoille.

HOITOTIIMI URHEILU MEHILÄISESSÄ

Varaa aika seuran oman hoitotiimin asiantuntijoille tai muille Mehiläisen asiantuntijoille OmaMehiläinen-applikaatiosta, soittamalla puh. 010 414 00 tai Mehiläisen verkkoajanvarauksesta osoitteesta ajanvaraus.mehilainen.fi.


Lääkärit

Tapaturman sattuessa tai rasitusperäisen vaivan pitkittyessä kannattaa hakeutua lääkärin vastaanotolle. Urheilijoille tyypilliset ylirasitustilat ja hengitysvaikeudet on hoidettavissa. Astma, vatsavaivat ja infektiot niin aikuisilla kuin lapsilla usein vaativat lääkärin hoitoa.

 

Fysioterapeutit

Fysioterapian avulla hoidetaan tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloja sekä erilaisia urheilu- tai rasitusvammoja. Fysioterapeuttien ohjeilla ja neuvoilla pystytään myös ennaltaehkäisemään urheiluvammoja.

 

Lisää infoa ja kännykkään ladattava sovellus osoitteesta: https://www.mehilainen.fi/


Tuomas Hamari
Urheiluseurakoordinaattori
Urheilufysioterapeutti
0401832400
etunimi.sukunimi@mehilainen.fi
Mehiläinen
Kauppurienkatu 9, 90100 Oulu
---